HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
8 Eylül 2021 Çarşamba

‘AŞI DOĞRU, PCR TESTİ YANLIŞ’’

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel,’’ Aşılı olmayana kısıtlama doğru ama, PCR testi yanlış ve bu sürdürülebilir bir yöntem değil.’’ Yorumunu yaptı.
‘AŞI DOĞRU, PCR TESTİ YANLIŞ’’

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel,’’ Aşılı olmayana kısıtlama doğru ama, PCR testi yanlış ve bu sürdürülebilir bir yöntem değil.’’ Yorumunu yaptı.

Adıgüzel, ‘’ Aylar öncesinden söyledik.. Daha kolay, daha hızlı, daha güvenli, daha doğru ve daha ekonomik test yöntemi var.

 AŞI ÖNEMLİ

"Ya aşı ya test" şartı doğru mu evet.. Milli eğitimde 20-30 kişilik bir sınıfta aşısız bir öğretmen tarafından eğitim verilmesine, o sınıfta çocuğu olan tüm velilerin izin veriyor olması gerekir.

 Aşı yaptırmayı tercih etmiş bir velinin 1,5 yıl boyunca çocuğunu pandemiden koruyup, sonra da buna onay vereceğini düşünmüyorum.

 Hatta bazı ebeveynler kendileri için değilse de çocuklarını korumak için aşı oldular. Toplu etkinlik, toplu taşıma, konser, maçlara gitme de durum aynı.

Aşı olmamayı tercih edenlerin bazı kısıtlamaları da kabul etmeleri toplu yaşamın gereğidir.

HÜKÜMETİN YANLIŞI

Ancak burada hükümetin yanlışı şudur. PCR Testi doğruluğu değişen varyantlar ile birlikte %30 bile değilken PCR zorunluluğu yanlıştır. Uygulama zorluğu ile maddi külfeti de cabası…Hükümet insanları aşıya zorlamak için, uygulaması rahatsız edici ve maliyetli PCR testi ile, çocukları iğne ile korkutan düşüncesiz yetişkinler gibi davranıyor.

NE YAPILMALI

Aylar öncesinden söyledik. 22 Nisan 2021 TBMM..

Hızlı tanı kitleri var. Tüm batı ülkelerinde havaalanı, hastane, eczane, okullar, hatta sokak ünitelerinde kullanılıyor demiştik. 3 ile 10 dakikada sonuç veren, doğruluk oranı %90 üzerinde , tükürükten veya parmak ucu kandan basitçe bakılabilir. Hem de PCR'a göre maliyeti çok daha düşük, 30 TL civarında. Peki PCR ısrarı neden? Hükümetin asıl buna cevap vermesi gerekiyor. O zaman PCR ısrarının nedeni de anlaşılır.’’

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : ‘AŞI, DOĞRU, PCR, TESTİ, YANLIŞ’’

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler