HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
31 Mart 2022 Perşembe

“VATANINA GÖZ DİKENİ EZ OĞLUM”

Tüm ülkeye mal olan kahramanlık türküleriyle hatırlanan, “Vatanına göz dikeni ez oğlum” türküsüyle bilinen sanatçı Esat Kabaklı, Ordu’da coşturdu.
“VATANINA GÖZ DİKENİ EZ OĞLUM”

Tüm ülkeye mal olan kahramanlık türküleriyle hatırlanan, “Vatanına göz dikeni ez oğlum” türküsüyle bilinen sanatçı Esat Kabaklı, Ordu’da coşturdu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, mart ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında özel ve duygu yüklü bir konsere ev sahipliği yaptı. Sanatını icra etmesinin yanı sıra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Halk Müziği Topluluğu Şefi olan Esat Kabaklı “Çanakkale Özel Konseri” ile Ordulularla buluştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in de vatandaşların arasından ilgiyle takip ettiği konserde, Esat Kabaklı bağlamasıyla dinleyicilerin milli duygularını coşturdu.

“HARİKA BİR KONSER OLDU”

Altınordu Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konseri keyifle izleyen Başkan Güler, Esat Kabaklı ve ekibine teşekkür etti. Başkan Güler, “Harika bir konser oldu sayenizde. Sizleri izlemekten büyük keyif aldık. Zaman zaman daldık gittik. Bu anlamlı gece için sizlere çok teşekkür ederiz. İlimize hoş geldiniz sefa verdiniz” dedi.

“ORDU YAŞANILACAK BİR ŞEHİR OLMUŞ”

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Ordulularla bir araya gelen ve Başkan Güler’e sevgilerini ileten Esat Kabaklı ise, “Belediyeniz gerçekten çok güzel işler yapıyor. Bugün de beni sizlerle buluşturdu. Ordu’dan daha önce çok gelip geçtim ancak bana karanlık gelen bir ildi. Konser için geldiğim Ordu’ya Boztepe’den bakma imkânımız oldu. Caddelerinin şahane olduğunu gördüm. Ordu yaşanılacak bir şehir olmuş emek verenlerden Allah razı olsun” dedi.

ESAT KABAKLI KİMDİR?

Esat Kabaklı 1954 yılında Elazığ’da doğdu. Elazığ Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisini ve ardından da İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarını bitirdi. Elazığ Musiki Cemiyetinde kurduğu Halk Müziği Topluluğunu uzun yıllar yönetti. 1982 yılında TRT Erzurum Radyosu T.H.M. Ses Sanatçılığı Sınavını birincilikle kazanan ve Erzurum Radyosunda bir yıl görev yapan Esat Kabaklı, 1983 yılında İstanbul Belediye Konservatuar Türk Halk Müziği İcra Heyetinde ses sanatçısı olarak çalışmaya başladı. Ayrıca TRT İstanbul Radyosunun T.H.M. emisyonlarında yer aldı. 1986 yılından itibaren TRT İstanbul Radyosunda on iki yıl süre ile görev yaptı. 1998 yılında tekrar İ.Ü. Devlet Konservatuarına geçti. Hâlen bu kurumda, sanatçı öğretim görevlisi statüsünde, Türk Halk Müziği Topluluğunun Şefliğini yürütmektedir. Türk Halk Müziği genel repertuvarına derlemeleri ile kaynak sağlayan sanatçılardan birisi olan Kabaklı, ses sanatçısı olarak yurdun pek çok yöresinde ve yurtdışında konserler verdi.

Öte yandan Kabaklı’nın, Oğul (1997), Kirve Memi (2000), Yalnız Türküler / Göç (2002), Sürgün / Siyah Beyaz Türküler (2005) ve Bil Oğlum / Bu Vatan Bölünmez Bu Bayrak İnmez (2018) adlı beş albümü bulunuyor.

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : “VATANINA, GÖZ, DİKENİ, EZ, OĞLUM”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler