HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
7 Haziran 2021 Pazartesi

E-SINAV MERKEZİ’NDE İNCELEME

Ordu Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Fatsa ilçe ziyaretinde İlçe Millî Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya ile birlikte, ilimiz Altınordu ve Ünye ilçelerinin ardından Fatsa'da kurulumu yapılan E-Sınav Merkezini ziyaret ede
E-SINAV MERKEZİ’NDE İNCELEME

Ordu Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Fatsa ilçe ziyaretinde İlçe Millî Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya ile birlikte, ilimiz Altınordu ve Ünye ilçelerinin ardından Fatsa'da kurulumu yapılan E-Sınav Merkezini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyon hedeflerinden biri olan Elektronik Sınav (E-Sınav) Merkezlerinin ülke genelinde yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında, Altınordu ve Ünye'de faaliyette bulunan E-Sınav Merkezi'nin ardından Fatsa E-Sınav merkezinin kurulumu tamamlandı.

Fatsa E-Sınav Merkezi'nde aynı anda 20 öğrenci/kursiyer internet üzerinden sınava girebilecek olup; e-sınav merkezinde öğrenciler randevu sistemiyle haftanın her günü, istedikleri saatte ve sınav stresi yaşamadan sınavlara girebilecek ve sınav sonuçlarını hemen sınav bitiminde kapıda bulunan "Kiosk'lardan" öğrenebilecekler.

 E-Sınav Merkezi'nde ilk aşamada Motorlu Taşıt Sürücüleri (MTSK) yazılı sınavları ile Mesleki Eğitim Merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin çıraklık, kalfalık ve ustalık sınavlarının "online" ortamda yapılması planlanmaktadır.

Önümüzdeki süreçte ise E-Sınav Merkezinde birçok farklı bakanlığa ait sınavlar ile diğer protokol sınavlarının da yapılması hedeflenmekte olup; Akkuş, Aybastı ve Mesudiye ilçelerimiz için E-Sınav Merkezi kurulum çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca; Korgan ve Kumru ilçelerimiz de E-Sınav Merkezi için planlamaya alındı. HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : E-SINAV, MERKEZİ’NDE, İNCELEME

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler