HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
6 Ekim 2022 Perşembe Saat: 08:50

PROJENİN 2. HAREKETLİLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

İlk gün OOU Vasil Glavinov okulunda yapılan tanışma etkinlikleri kapsamında koro, dans, yöresel halk oyunları etkinlikleri gerçekleştirildi. Öğleden sonra Ph. D. Vanco Pop Petrovski tarafından "Sağlıklı Bir Kişilik Yaratma Metodoloji
PROJENİN 2. HAREKETLİLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

Ordu Üniversitesinin yürütücü olduğu Altınordu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü  ile Adil Karlıbel Özel Eğitim Meslek Okulu ve Durugöl Ortaokulu'nun yerel ortak, Romanya'dan Universitatea Alexandru Ioan Cuza Din Iasi Üniversitesi, Kuzey Makedonya'dan OOU Vasil Glavinov ilk ve ortaokulu, İtalya'dan Istituto Istruzione Superiore "A.Lincoln" özel eğitim okulu ve Yunanistan'dan Institute Of Entrepreneurship Development kurumunun yabancı ortak olarak katkı sunduğu "Beklenmedik Kriz Durumlarında Özel Gereksinimli Öğrenci ve Öğretmenlerinde Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışlarının Sürdürülmesi ve Geliştirilmesi" isimli projenin 2.hareketliliği 27-30 Eylül 2022 tarihleri arasında Kuzey Makedonya'nın Veles şehrinde gerçekleştirildi.

Projenin temel önceliği olan Kovid-19 gibi beklenmedik durumlarda özel gereksinimi olan öğrenciler ve ailelerinin karşılaştıkları sorunların aşılması ve yine bu durumlarda öğretmenlerin dikkat edeceği hususların değerlendirildiği proje çalışmalarına Türkiye'den Ordu Üniversitesinden 3 akademisyen, Altınordu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünden 2 kilit personel, Altınordu Özel Eğitim Meslek Okulunda 5 öğrenci, 3 öğretmen ve 2 rehber öğretmen ile Durugöl Ortaokulundan da 5 öğrenci, 3 öğretmen ve 2 rehber öğretmenden oluşan 25 kişilik bir ekip katıldı.

İkinci gün okulda Andrijana Gjelevska tarafından "Öğretmenler, Ebeveynler ve Özel İhtiyaçlı Olan Çocuklar İçin Stres Yönetimi" konulu çalıştay yapıldı. Burada da stresin oluşum nedenleri, stresle başa çıkma yolları, değerlerin stresin yenmedeki rolü, stresi yenmek için kendimize nasıl yardım edebileceğimize dair örnek çalışmalar üzerinde duruldu.

Ardından okulun OOU Vasil Glavinov Okulu Müzik Öğretmeni Veselinka Madjarova eşliğinde müzik sınıfında öğrencilerle birlikte "Çocuk Müzik Aletleri Çalıyoruz." adlı müzik ve ritim etkinliği gerçekleştirildi. Bu etkinlikte önce okul korosu Romanya'dan "Mugur Mugurel", Türkiye'den "Üsküdar'a Gider İken", İtalya'dan "Bella Ciao" ve Kuzey Makedonya'dan "No Stoj Done Donke" isimli şarkıları seslendirdi. Sonrasında katılımcı öğrenciler aynı şarkıları çeşitli ritim araçlarını kullanarak ritim etkinliği gerçekleştirdiler.

Öğleden sonra da okulun spor salonunda yine OOU Vasil Glavinov Okulu Spor Öğretmeni Vesna Nikolova tarafından özel gereksinime ihtiyaç duyan öğrencilerin bireysel olarak ya da aileleri ve öğretmenleri eşliğinde yapabilecekleri çeşitli spor aktivitelerinin bulunduğu "Özel İhtiyaçları Olan Çocuklar İçin Eğlenceli Spor Oyunları" etkinlikleri gerçekleştirildi. Burada katılımcı grupların öğrencileri ile birlikte Kuzey Makedonya'da bulunan okulun öğrencileri birlikte aktiviteleri gerçekleştirdiler.

Üçüncü gün ise tüm grupların katılımı ile Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'e (Skopje) kültürel gezi düzenlendi. Burada Türk çarşısının yanında, müze ve hayvanat bahçesi gezildi.

Altınordu İlçe Millî Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, proje yürütücüsü olan Ordu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Bölümü, Nörolojik Fizyoterapi-Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sevim ACARÖZ, Ordu Üniversitesi Erasmus+ Programı Kurum Koordinatörü Öğrt. Gör. Selin YURDAKUL ve Altınordu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Özel Büro personeli Hüseyin ÇERÇİL ile birlikte Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Aybastılı hemşerimiz Prof. Dr. Sayın Mehmet Dursun ERDEM'i makamında ziyaret etti. Ziyarette projenin içeriği, üniversitenin faaliyet alanları, rektör hocamızın eserleri, Kuzey Makedonya da yaşam konularında görüşme gerçekleştirildi. Görüşme sonunda Altınordu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğümüz tarafından çıkarılan Taşbaşı dergisi rektör hocamıza hediye edilirken, rektör hocamız da kendi eserlerinden oluşan bir kitap demeti hediye etti.

Dördüncü gün ise şehir parkında katılımcı öğrenciler yine OOU Vasil Glavinov Okulu Spor Öğretmeni Vesna Nikolova eşliğinde bisiklete bindiler, goalball oynayarak fiziksel ve spor etkinliklerine devam ettiler. Sonrasında proje koordinatörü Aleksandra Krstovska tarafından belge takdimi yapılarak etkinlikler son buldu.  nBÜLTEN




Anahtar Kelimeler : PROJENİN, 2., HAREKETLİLİĞİ, GERÇEKLEŞTİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler