HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Ekim 2022 Salı Saat: 08:50

ÖĞRETMEN ADAYLARINA KURS!

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliği kapsamında Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turgay Han’ın yürüteceği proje ikinci kez destek almaya hak kazand
ÖĞRETMEN ADAYLARINA KURS!

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliği kapsamında Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turgay Han’ın yürüteceği proje ikinci kez destek almaya hak kazandı. Proje kapsamında Türkiye’de farklı bölgelerdeki “İngilizce Öğretmen Adaylarına Yönelik Yabancı Dil Öğretiminde Edebiyat Kullanımı-2” ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek.

Hem ‘Eğitim 2023 Vizyonu’ (Milli Eğitim Bakanlığı [MEB], 2018) hem ‘Türkiye Cumhuriyeti On Birinci Kalkınma’ (T.C. Cumhurbaşkanlığı, 2019) planında yabancı dil öğretmenlerinin genel ve özel alan yeterliliklerini artırmak ve eksikliklerini tamamlamak gibi öncelikli hedeflere Ordu Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılacak olan bu proje katkı sağlanacak.

Proje kapsamında geleceğin İngilizce öğretmen adaylarına Türkiye’deki farklı üniversitelerden alanında uzman 9 öğretim üyesinden oluşan bir ekip tarafından çevrim içi uygulamalı eğitim verilecek. Bu projeye Türkiye’nin her köşesinden öğretmen adayları katılabilecek. Öğretmen adayları proje ile yabancı dil becerilerinin öğretimi konusunda ve edebiyatın ve edebi materyallerin nasıl etkili kullanılabileceği hakkında uygulamalı eğitim alacak. Ayrıca, edindikleri bu becerileri mesleklerini icra ederken meslektaşlarıyla paylaşabilecek ve edebi türlerin yabancı dil öğretiminde kullanılma sıklığını artıracak.

Uygulamalı eğitim Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde 01-03 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleşecek. Projenin Web Sayfasına ulaşmak için, https://literatureinelt.wordpress.com/  nBÜLTEN




Anahtar Kelimeler : ÖĞRETMEN, ADAYLARINA, KURS!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler