HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
22 Ağustos 2022 Pazartesi Saat: 06:21

OKULLAR EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIR

Akabinde söz konusu binaların yıkımları gerçekleştirilmiş ve yıkılan binalarımızın yerine yenilerinin yapılması için proje çalışmalarına vakit geçirilmeden başlanıldı.
OKULLAR EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIR

Ülkemiz deprem kuşağında yer aldığından dolayı iki yıl önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan deprem tahkikleri neticesinde Ordu’da eğitim öğretim açısından tehlike arz eden ve yıkılması gereken binalar ivedilikle boşaltılmış; öğrencilerimiz güvenli alanlara taşındı. Akabinde söz konusu binaların yıkımları gerçekleştirilmiş ve yıkılan binalarımızın yerine yenilerinin yapılması için proje çalışmalarına vakit geçirilmeden başlanıldı.

Ayrıca İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından okul ve kurumların fiziki yeterlilikleri ve gereksinimlerinin karşılanması, binaların deprem riskine karşı güçlendirilerek öğrencilerin ve çalışanların eğitim öğretime daha güvenli bir şekilde devam edilebilmesi adına teknik personel ve uzman ekipler tarafından güçlendirme çalışmaları  yapıldı.

Güçlendirme çalışmaları sırasında öğrencilerin Müdürlük  bünyesinde bulunan farklı eğitim kurumlarımızda eğitim ve öğretim çalışmalarına sağlıklı ve güvenli bir şekilde devam etmeleri sağlandı.

Bir taraftan eğitim öğretim süreci devam ederken bir taraftan da ilimiz genelinde yoğun bir çalışma temposu yürütülmüş olup Akkuş, Gölköy, Kabadüz, Mesudiye, Kumru, Aybastı, Kabataş ve Çaybaşı ilçelerde  güçlendirme kapsamına alınan 46 okuldan 36'sı tamamlanırken Çaybaşı, Gölköy, Korgan ve Kumru ilçelerimizdeki 10 okulun güçlendirme çalışmaları devam ediyor.

 Ayrıca doğalgaz dönüşümü noktasında yapılan çalışmalar sonucu 39 okulumuzun doğal gaz dönüşümü tamamlanmış, 13 okulumuzun doğal gaz dönüşümü devam etmekte olup 4 okulumuzun da doğal gaz dönüşümü ile ilgili planlama ve ihale süreçleri ile ilgili çalışmalar yapılıyor.

Ayrıca sonbaharda doğal gazın ulaştığı her yerde okullarımız doğal gaza geçmiş olacak. Okul ve kurumlarımızın, 2022-2023 eğitim öğretim yılına sağlıklı ve güvenli bir şekilde başlamaları adına çalışmalar aralıksız sürmektedir.

Velilerin emaneti, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı her türlü tehlikeden korumaya çalışmak en büyük önceliğimizdir. Dolayısıyla amacımız depreme dayanıklılık bakımından riskli olarak değerlendirilen binaların bir an evvel depreme dayanıklı hâle getirilerek hem öğrencilerimiz hem de eğitim çalışanlarımız için sağlıklı eğitim öğretim ortamları oluşturmak ve olası tehlikeleri bertaraf edildi.

nBÜLTEN




Anahtar Kelimeler : OKULLAR, EĞİTİM, ÖĞRETİM, YILINA, HAZIR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler