HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
15 Ağustos 2022 Pazartesi Saat: 06:23

ÇALIŞMALAR DEĞERLENDiRiLDi

Toplantıda, Bakanlığın "Çevre Dostu 1000 Okul Projesi" ve " Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi" kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirildi.
ÇALIŞMALAR DEĞERLENDiRiLDi

Ordu Milli Eğitim Müdürü  Mehmet Fatih Vargeloğlu başkanlığında, 19 İlçe Millî Eğitim Müdürünün katılımıyla Çaybaşı Anadolu İmam Hatip Lisesinde değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.    

Çaybaşı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde İl Millî Eğitim Müdürümüz Mehmet Fatih Vargeloğlu, İlçe Millî Eğitim Müdürleriyle gerçekleştirdiği toplantıda; 2022-2023 eğitim öğretim yılına hazırlık kapsamında yürütülen faaliyetler, geçmiş eğitim öğretim döneminde yapılan çalışmalar ve planlan eğitim öğretim hazırlıkları konularıyla ilgili bilgi alarak yapılması gereken çalışmalar konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Okullar arası imkân farklarını azaltmak, çocuklarımıza okuma sevgisini aşılamak ve onların kitap kokusunu hissetmelerini sağlamak amacıyla yürütülen "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak"  projesinde okul kütüphanelerimizde bulunan kitap sayılarının değerlendirilmesi yapılırken hedeflenen sayıya ulaşılması için neler yapılabileceği ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Nüfusu az ve dağınık olan köy ve benzeri yerleşim yerlerinde açılacak ve köylerin kalbi durumuna gelecek olan Köy Yaşam Merkezleriyle ilgili yapılacak çalışmalara değinildi.

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı için taşımalı eğitimle ilgili süreçler ayrıntılı olarak görüşüldü. Yaşanabilecek olumsuz durumlar noktasında gerekli tedbirlerin alınması kararlaştırıldı. Bakanlık tarafından mevcut eğitim öğretimi desteklemek ve öğrencilerimize katkı sunması amacıyla dağıtılan ücretsiz ders kitapları ve kaynak kitaplarının dağıtımı noktasında aksaklıkların yaşanmaması için izlenecek yollar belirtildi. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için verilecek anasınıfı donatım malzemelerinin Müdürlükten  teslim alınıp okullarda gerekli çalışmaların yapılması istendi. "Okul Temelli Mesleki Gelişim Çalışmaları"nın belirlenen takvim doğrultusunda yapılması kararlaştırılarak öğrencilerimiz için daha iyi bir eğitim öğretim ortamının sağlanması istendi.

Müdür, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde güçlendirme çalışması olan okullarımızda incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldı. Yine devam eden eğitim yatırımlarının son durumlarını da yerinde gördü. Gelecek eğitim öğretim sezonu için hazırlıkların son hızla devam ettiği belirtildi.

Ayrıca İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, önceden planlanarak tüm ilçe müdürleri tarafından okunan İskender Pala'nın OD adlı kitabının değerlendirmesi yapılarak kitap ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Değerlendirme toplantısına katılmak üzere Çaybaşı ilçesinde bir araya gelen İlçe Millî Eğitim Müdürleri, ilçenin tarihî ve doğal güzelliklerini gezdi. Eşsiz güzelliklere sahip Gökçegelin, Kibar ve Saadet Şelaleleri gezisinin ardından müze ziyareti yapıldı. Daha sonra da tarihe tanıklık eden bir yapı olan Çayır Cami ziyaret edildi.

Toplantıda İlçe Millî Eğitim Müdürlerimizin talep ve önerilerini dinleyen Müdürümüz, Ordu'muzda yapılan çalışmalar dolayısıyla emek veren herkese teşekkür etti.

 nDUYGU BAŞ

 




Anahtar Kelimeler : ÇALIŞMALAR, DEĞERLENDiRiLDi

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler