HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
12 Ocak 2022 Çarşamba

PENBE-İZZET ŞAHİN GÜZEL SANATLAR LİSESİNDE ÖRNEK UYGULAMA: SANAT KÜTÜPHANESİ

Altınordu Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, Penbe-İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesinde kurulumu yapılan sanat kütüphanesinde incelemelerde bulunmak amacıyla okulumuzu ziyaret etti.
PENBE-İZZET ŞAHİN GÜZEL SANATLAR LİSESİNDE ÖRNEK UYGULAMA:  SANAT KÜTÜPHANESİ

Altınordu Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, Penbe-İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesinde kurulumu yapılan sanat kütüphanesinde incelemelerde bulunmak amacıyla okulumuzu ziyaret etti. Okulumuzun yönetici ve öğretmenleriyle birlikte kütüphaneyi gezip incelemelerde bulunan Müdürümüz, "Güzel bir kütüphane ortamı oluşturulmuş. Kütüphanenin kurulmasında emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." dedi. Kütüphanedeki incelemelerin ardından öğretmenlerle sohbet edip okulun diğer birimlerini gezen Müdür, okul bahçesinde öğrencilerle sohbet edip bir süre oyun oynadı.

 Penbe-İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesinde "Sanat Kütüphanesi" geri dönüşüm fikri ile 2014 yılında kuruldu. Resim, heykel, mimari, geleneksel sanatlar, tasarım, sanat tarihi ve sanatçı kataloglarının yer aldığı sanat kütüphanesinde 1200 civarında kaynak kitap yanında birçok süreli yayında bulunmaktadır. Kaynakların büyük bir bölümünün Görsel Sanatlar Öğretmeni Orhan Zafer'in kitap bağış kampanyası ile kütüphaneye kazandırıldığı kütüphanemizde sanatçı katalogları ise sanatçılar tarafından imzalı olarak gönderilmiştir. Ülkemizdeki güzel sanatlar liseleri arasında ilk olma özelliği taşıyan sanat kütüphanesinin yapımında özellikle geri dönüşüm malzemeleri ön plana çıkartılmıştır. Bu amaçla tabelasından içerdeki bilgilendirme levhalarına kadar tüm donatım malzemeleri atık ağaçlardan ve el yapımı kağıtlarla yapılmıştır. Ayrıca meyve kasaları, palet ve eski sıralar, bir kısım raflar, eski dolapların yanı sıra sahaf bölümü ve ekslibris mührü okul imkanlarıyla tasarlanarak hayata geçirildi.

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler