HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
11 Eylül 2021 Cumartesi Saat: 01:01

ORDU’YA 2 ÖDÜL

Ordu'dan bu yıl TÜBİTAK 15. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Finallerine katılan projelerimizden 2 projemiz ödülle döndü.
ORDU’YA 2 ÖDÜL

Ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı'nca Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türkçe ve Yazılım alanlarında Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlenmektedir. 

TÜBİTAK 15. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Finallerinde Tarih alanında 3.lük, ve Coğrafya alanında Teşvik Ödülü almaya hak kazanan danışman öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Müdürümüz;"Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda, öğrencilerimizi temel eğitim düzeyinden başlayarak düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye ve merak ettiklerini araştırmaya teşvik etmek; bilime meraklı, üreten, problem çözen ve 21. yüzyıl becerilerine sahip bireyler olarak yetişmesini sağlamak amacıyla TÜBİTAK tarafından düzenlenen araştırma projeleri yarışmalarında yer almalarını son derece önemsiyorum.

Geleceğin bilim insanları olarak gördüğüm öğrencilerimizin böylesine önemli bir platformda derece alarak gelmeleri hepimizi gururlandırdı. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına katılım göstererek özgün fikirlerini projeye dönüştürme ve sunma imkanı bulan, başta finallerde elde ettikleri derecelerle bizleri gururlandıran öğrencilerimiz olmak üzere tüm öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini kutluyor; bilimi onlara sevdiren, yol gösteren anne-babalarına ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum." dedi. 

TÜBİTAK 15. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finaline davet edilen 8 projeden 2 projemiz ödül alırken, final yarışmasında ödül alan proje sahibi öğrencilerimiz ve danışman öğretmenlerimiz 18-20 Ekim 2021 tarihleri arasında Trabzon ilinde düzenlenecek proje sergisi ve ödül törenine davet edildi.

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : ORDU’YA, 2, ÖDÜL

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler