HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
10 Haziran 2021 Perşembe

‘BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’

Eğitimde dijital eğitimin adresi belli oldu
‘BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’

‘’Fark yarattık’’

Bahçeşehir Koleji Ordu Giresun Enver Yücel Kampüsü'nde düzenlenen toplantıda Genel Müdür Yardımcısı Savaş Boyar, SOMİDER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan,  Bahçeşehir kollejinin ‘’Metedbox’’ı yapay zeka gelişmesi, Fen ve Teknoloji lisesi açılması ile dijital gelişmeler hakkında bilgi verdiler

SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Türkiye'de dijital eğitimde liderin  Bahçeşehir Koleji'nin okullarının olduğunu bununda göstergesinin geçen hafta yapılan LGS'de de alınan sonuçlardan yaratılan farkta olduğunu söyledi.

"Eğitimde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"

Bahçeşehir Koleji okullarından mezun olan LGS sınavlarında fark yarattığını ve 12 öğrencinin tüm soruları tam olarak cevaplandırdığına  dikkat çekti.

Eraslan; "Geçen hafta açıklanan LGS başarısı tesadüf değildir. Bu yılki LGS'de özellikle matematik sorularının zorluğundan bahsedildi. Bahçeşehir Koleji'nde kişiye özgü eğitim kurumlarından tutun da akademik yapay zeka temelli takibe kadar çok önemli işleri felsefesine yerleştirmiş bir kurum olduğu için LGS onlar için daha iyi geçti. Matematik öğretim programları yeni nesil sorulara uygun hale getirilmelidir. Özellikle yeni nesil soruların ve eğitim içeriklerinin ilkokul kademesinden itibaren tüm öğrencilere sağlanması gerekmektedir. " şeklinde konuştu 

SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan ‘’Eğitimde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’’ yorumunu yaparken şöyle konuştu.

 "Covid 19 nedeniyle uygulanan pandemi sürecinde son 1.5 yılda uzaktan eğitim, dijital eğitim, EBA, online, metodbox eğitimlere geçildi. 

Türk milleti hiç bu kadar eğitimle iç içe olmamıştı. Artık dünyanın eğitim süreçlerinde farklı bir anlayışa geçtiğini görüyoruz. Bunların başında da Bahçeşehir Eğitim Kurumları geliyor. Bahçeşehir ile SODİMER olarak bir işbirliği çalışması içerisindeyiz. Hem öğretmenleri hem programları hem de uzaktan eğitim felsefesi bağlamında ülkemizde çok önemli işler yapan bir kurumla beraber olmak hepimize gurur vermektedir’’ dedi.

16. Fen ve Teknoloji Lisesi 

Ordu’da açılıyor

Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Savaş Boyar, Bahçeşehir Kolejlerinin 16. Fen ve Teknoloji Lisesinin bu yıl Ordu’da açılacağını söyledi. Boyer, Fen ve Teknoloji lisesine 120 öğrencinin alınacağını ve alımların LGS sonuçları ile kendi yaptıkları sınavlarda başarı gösteren öğrencilerin yer alacağını da kaydetti.

 Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Savaş Boyar, "Pandemi süresince öğrencilerimize Yapay zeka tabanlı Dijital Öğrenme Platformu metodbox üzerinden online derslerimizi bu süreçte hiçbir kesintiye fırsat vermeden uyguladık. Aldığımız geri bildirimler de doğru zamanda doğru işleri yaptığımızın desteklenmesi bizleri mutlu etti. Artık eğitimde bir dönüşüm başladı. Dijital eğitim yaşamımızın bir parçası oldu. Türkiye'de 15 tane olan Fen ve Teknoloji Lisemizin 16'ıncısını Bahçeşehir Koleji Ordu Giresun Enver Yücel Kampüsü'ne açacağız. Güzide kampüsümüzde de önümüzdeki eğitim öğretim döneminden itibaren Bahçeşehir Koleji Ordu Giresun Enver Yücel Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi'ni hayata geçirecek olacağız. Bu liselerimiz, hazırlıkları olan totalde 5 yıllık liseler. ‘’ dedi

Öncelikli hedef

Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Savaş Boyar, ‘’Öncelikli hedefi, topluma faydalı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek’’ derken açıklamasını şöyle sürdürdü. ‘’Dünyayla yarışan bireyler ve bilim insanları yetiştirmek. BionTech aşısı çalışmalarıyla Almanya'da iki tane Türk Bilim adamı hepimizi gururlandırdı. Bu liselerimizin de formatı bu şekilde olacaktır. Öğrencilerimiz için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz" şeklinde konuştu 

Zülal AKYÜZ




Anahtar Kelimeler : ‘BAHÇEŞEHİR, KOLEJİ’

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler