HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
23 Kasım 2021 Salı

HAMSİ FESTİVALİ DÜZENLENDİ

Fatsa Belediyesi ve Fatsa Dernekler Federasyonu işbirliği ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ulusal Hamsi Festivali coşku dolu bir katılımla gerçekleşti.
HAMSİ FESTİVALİ DÜZENLENDİ

Fatsa Belediyesi ve Fatsa Dernekler Federasyonu işbirliği ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ulusal Hamsi Festivali coşku dolu bir katılımla gerçekleşti.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen festivale, Ordu Milletvekili Op. Dr. Şenel Yediyıldız, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Hilmi Güler, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı İsa Yüksel, Fatsa Dernekler Federasyonu Başkanı( FADEF) Yakup Yeşiltaş, Fatsa Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, Adalet Komisyonu Başkanı Erdem Oğuz Özer, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

Büyük bir beğeni ile izlenen gösterinin ardından programın açış konuşmasını yapan Fatsa Dernekler Federasyonu(FADEF) Başkanı Yakup Yeşiltaş, Ülke olarak çok hassas ve kritik bir dönemden geçildiği bugünlerde, birlik ve beraberliğe çok daha ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı.

Ordulular Birliği Hizmet Vakfı Başkanı Zekeriya Erdim ise, Fatsa Belediyesi ve Fatsa Dernekler Federasyonu organizesi ile festivalde emeği ve katkısı olanlara teşekkür etti.

“BİRLİĞİMİZ BÜYÜYEREK GÜÇLENECEK”

Konfederasyon çalışmalarından bahseden Ordu Dernekler Konfederasyonu Genel Başkanı Özlem Öztekin Vural, Ordu’nun markalaşması konusunda tüm şehrin birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğini, bu birlikteliğin güçlenerek büyüyeceğini ifade etti.

“BİRLİK, BERABERLİK VE SEVGİNİN GÜCÜ ETRAFINDA KENETLENDİK”

Festivallerin birlik ve beraberliğimizin pekişmesinde önemli rol oynadığını söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Festivaller, aynı duygu ve aynı gönül dili ile konuşulmasına bir ve beraber olmamıza, sevginin gücü etrafında kenetlenmemize vesiledir. Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirecek Fatsa adına yapılacak her türlü faydalı işlerde belediye olarak var olduğumuzu ve destek vereceğimizi her zaman ifade ettik. Fatsa’mızın kardeşliğine katkı sunan bu tür organizasyonları, birlik, beraberlik ve kültürümüzün yaşatılmasını önemsiyorum.” dedi.

“ORTAK DEĞERİMİZ FATSA “

Üçüncüsü düzenlenen hamsi festivalinde bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaymakam Ömer Lütfi Yaran ise, kültürümüzü ve geleneklerimizi yaşatmak adına bizi ortak değerde bu organizasyonla bir araya getiren Fatsa Belediyesine, Fatsa Dernekler Federasyonuna bu güzel buluşmaya emek eden uzaktan yakından iştirak eden herkese teşekkür etti.

“BU TÜR FESTİVALLER ŞEHRİN TANITIMINA KATKI SAĞLAR”

Bu tür festivallerin şehrin tanıtımına önemli katkılar sağladığını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Tüm şehri birbiri ile kenetleyen, bir araya getiren, aynı atmosferi solumamıza vesile olan Hamsi Festivaline emeği ve katkısı olanlara teşekkür etti.

“YÖRESEL ÜRÜNLER SERGİSİ”

Konuşmaların ardından protokol etkinlik alanında yer alan yöresel ürünlerin sunulduğu standları gezdi. Protokol, stanttaki ürünleri inceleyerek, yöresel lezzetlerin tadına baktı.

“GÜN BOYUNCA EĞLENCE VE COŞKU”

Gün boyunca yerel sanatçıların konserleriyle eğlenceli vakit geçiren vatandaşlar, daha sonra Devlet Türk Halk Müziği Sanatçıları Sıtkı Akın, Nahide Saygün Akkal’ın türkü ziyafeti ile hoş vakit geçirdi.

“FESTİVALDE SONER ARICA RÜZGARI”

Festival programı kapsamında günün ilerleyen saatlerinde ünlü sanatçı Soner Arıca sahne aldı. Soner Arıca, sevenlerine muhteşem bir konser verdi. Festivalde verdiği konserde hemşehrilerinden büyük alkış alan Soner Arıca, sevilen ve beğenilen şarkılarını seslendirdiği konseri vatandaşlar büyük bir keyifle izledi. Renkli görüntülerin oluştuğu festivalde, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, sanatçı Soner Arıca’ya konser performansından ötürü teşekkür ederek, seneye düzenlenecek Çınar Festivali için söz istedi. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, bu tür festival, konser ve kültür, sanat etkinliklerinin artarak devam edeceğini ifade etti.  

--




Anahtar Kelimeler : HAMSİ, FESTİVALİ, DÜZENLENDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler