HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
24 Haziran 2021 Perşembe

SÜRE UZATILSIN

Türkiye’de olduğu gibi Ordu da’da esnaflar, işten çıkartma ve kısa çalışma ödeneğinin uzatılmasını istiyorlar.
SÜRE UZATILSIN

Türkiye’de olduğu gibi Ordu da’da esnaflar, işten çıkartma ve kısa çalışma ödeneğinin uzatılmasını istiyorlar.

Pandemi döneminde devreye alınan kısa çalışma ödeneği, ücretsiz izin ve işten çıkartmaların yasaklanması 30 Haziran tarihi ile sona eriyor.

01 Temmuz’da başlayacak olan normalleşme kapsamında maske dışında tüm kısıtlamalar kaldırılırken, yaklaşık iki yıldır iş yapamayan ve direnen esnafları zor günler bekliyor.

İŞLETMELER SIKINTIDA

İşletmeler, pandemi dönemi öncesi işleri yakalayamadıklarından dert yanarken, ‘’ Müşteri az kazanç borca yetmiyor. Devletimizin desteğini istiyoruz. Hiç olmazsa yıl sonuna kadar destekler uzatılsın. Özellikle biz işverenler için kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin çok önemli. Son Bakanlar Kurulu toplantısından böyle sonuç çıkmasını bekliyorduk ama olmadı. İnşallah hükümetimiz biz esnafların sesini duyarda destek verir’’ diye konuştular

İŞÇİLERİ SIKINTI BASTI

Pandemi döneminde devreye alınan  işten çıkartma yasağı ve ücretsiz izin uygulanan 30 Haziranda sona ererken, bu uygulamadan yararlanan işçileri sıkıntı bastı.

Birçok sektörde çalışan işçiler, desteğin kalkmasından sonra işsiz kalma korkusu yaşıyorlar. Çalışanlar, ‘’İşyerlerimizin duru belli. Henüz kar yapamıyorlar müşteride az. Bu işten çıkartma ve kısa çalışma uygulaması sona erdiğinde bir çoğumuz işsiz kalacağız. Bizler ne yapacağız, ne yiyeceğiz, ne içeceğiz. Zaten sıkıntımız vardı. Azda olsa aldığımız destek yaramıza merhem oluyordu. İşten çıkarılma korkumuz iyice arttı. Bir çoğumuz tazminatta alamayacağız. İş yapamayan borçta olan bir iş yeri nasıl ödeme yapsın’’ diye dertlerini dile getiriyorlar.

DUYGU BAŞ /

 ÖZEL HABER





Anahtar Kelimeler : SÜRE, UZATILSIN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler