- 09:25 İCRADAN SATILIK DAİRE
- 09:22 FINDIK BAHÇE HİSSESİ SATILIK
- 09:20 GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAK
- 09:15 ‘BU ŞEHiRDE HERKESiN YÜZÜ GÜLECEK’
- 09:14 DERSİMİZE İYİ ÇALIŞIYORUZ!
- 09:11 TRİTİKALE YETİŞTİRİCİLİĞİNE HİBE DESTEĞİ!
- 09:13 GÜNE SPORLA BAŞLIYORLAR
- 09:11 ÇOCUK İŞÇİLİĞİ MASAYA YATIRILDI
- 09:09 147 VATANDAŞI DiNLEDi
- 09:08 ‘MAAŞIN ÜÇTE BİRİ VERGİYE GİDİYOR’
- 09:08 3 YILDA 1600 KM ASFALT…
- 09:07 HADİS-İ ŞERİF EZBERLEME BÖLGE YARIŞMASI YAPILDI
- 09:06 ‘PROMOSYON TUTARLARI YENiDEN REViZE EDiLSiN!’
- 09:04 ALEVİ DERNEĞİ’NDEN AŞURE ETKİNLİĞİ
- 09:03 PLASTİK POŞETTEN 3,8 MİLYAR LİRA TASARRUF EDİLDİ
Fındık Fiyatı
‘DESTEK 1 LİRA MAZOT ETMİYOR’

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, meclis genel kurulunda 9 yıldır artmayan fındıkta gelir desteğini dile getirdi.
AK Parti hükümetlerinin çiftçiye 230 milyar lira borcu olduğunu söyleyen Adıgüzel şunları kaydetti.
‘’Doğrudan gelir
desteği’’
“Fındıkta doğrudan gelir desteği dokuz yıldır 170 lira. Dokuz yıl önce gübre bin lira, bugün 8 bin lira; altın 83 lira, bugün 870 lira; dolar 1,8 lira, bugün 15 lira; tam 10 kat fark var. Bu hesaptan bakarsak doğrudan gelir desteğinin bugün 1.700 lira olması lazım. 700 lirası sizin olsun, en az bin lira istiyoruz.
‘’Cebinizden
vermiyorsunuz’’
Anayasa 45'inci madde tarımda desteklemeyi şart koşar. Yine, Tarım Kanunu'nun 21'inci maddesine göre millî gelirin yüzde 1'ini tarımda desteklemeye ayırmanız lazım. Efendim, işte "Şu kadar gelir desteği verdik, bu kadar destek verdik." Arkadaşlar, cebinizden vermiyorsunuz, bir; ikincisi, eksik veriyorsunuz. Şu anda AKP hükûmetlerinin çiftçiye tam 230 milyar lira borcu var. Fındıkta da doğrudan gelir desteğini en az bin liraya çıkarmanızı bekliyoruz, ayrıca mazot desteği ve gübre desteği de ilave edilmesini istiyoruz.”
Adıgüzel, “ Verilen mazot desteği şu anda dönüm başına 18 lira yani 1 litre mazot bile etmiyor’’ diye sitem ederken açıklamasını şöyle sürdürdü.‘’ Bu mazot desteğinin dönüm başına en az 50 TL’ye, gübre desteğinin de 100 TL’ye çıkarılması gerekir.”
Haber Merkezi