HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Haziran 2021 Cuma

SiNEMA SALONLARI TEMMUZ’A KADAR KAPALI

Ordu İl Hıfzıssıhha Kurulu, sinema salonlarının faaliyetlerine 01 Temmuz 2021 tarihine kadar ara verilmesine karar verdi.
SiNEMA SALONLARI TEMMUZ’A KADAR KAPALI

Ordu İl Hıfzıssıhha Kurulu, sinema salonlarının faaliyetlerine 01 Temmuz 2021 tarihine kadar ara verilmesine karar verdi.

Konuyla ilgili olarak Valilik tarafından yapılan açıklamada; “İlimiz Hıfzıssıhha Meclisi 01.06.2021 tarihinde saat 22.00’de Ordu Vali Vekili Bayram Gale Başkanlığı’nda toplanmış olup, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11/C maddesi, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu 27. ve 72. maddeleri uyarınca aşağıdaki kararları almıştır.

Kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında uygulanacak tedbirleri belirleyen 01.06.2021 tarih ve 8878 sayılı İçişleri Bakanlığı Genelgesi, 01.06.2021 tarihli ve 2021-42 Nolu İl Hıfzıssıhha Kurul Kararı ile 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren sinema salonlarının da tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Pazar günleri hariç haftanın diğer günlerinde 07.00­21.00 saatleri arasında %50 kapasite (bir koltuk dolu bir koltuk boş) sınırına uyulması kaydıyla faaliyet gösterebilecekleri hükme bağlanmıştır.

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ve sektör temsilcileriyle yapılan görüşmeler sonucunda sinema salonlarının faaliyetlerine dair kısıtlamanın bir müddet daha devam etmesine yönelik alınan talepler ile salgınla mücadele tedbirlerinde devamlılığının sağlanması hususu göz önünde bulundurularak, Ordu ili genelinde; 

Sinema salonlarının faaliyetlerine 01 Temmuz 2021 tarihine kadar ara verilmesine, Mülki İdare Amirleri ve ilgili kurumlarca yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda gerekli tedbirlerin alınarak uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oy birliği ile karar verilmiştir.” denildi.

 




Anahtar Kelimeler : SiNEMA, SALONLARI, TEMMUZ’A, KADAR, KAPALI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler