HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
26 Mayıs 2021 Çarşamba

ORDU ÜNİVERSİTESİ MEZUNU 3’TE 3’E KONUK OLDU

Her Pazar TRT1’de ilgiyle izlenen 3’te 3’e, Ramazan ayında verdiği aranın ardından yayınlanan bölümünde Ordu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu Çağatay Aydın’ın heyecanı damga vurdu.
ORDU ÜNİVERSİTESİ MEZUNU 3’TE 3’E KONUK OLDU

Her Pazar TRT1’de ilgiyle izlenen 3’te 3’e, Ramazan ayında verdiği aranın ardından yayınlanan bölümünde Ordu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu Çağatay Aydın’ın heyecanı damga vurdu.

Türkiye’nin bilgi yarışması 3’te 3’ün yayınlanan son bölümünde birbirinden özel yarışmacıları ağırladı. Heyecanıyla ve neşesiyle yarışmaya damga vuran Çağatay Aydın, koşarak geldiği stüdyoda enerjik bir şekilde yarışmaya başladı.

Ordu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu olan ve İstanbul’dan yarışmaya katılan Aydın, hislerine güvenerek katıldığını, yarışmaya eğlenmek ve izleyenleri eğlendirebilmek için geldiğini söyleyerek, sorulara saniyeler kala cevaplarını verdi.

“Ünlü çizgi roman karakterlerinden Süpermen, dünyaya hangi gezegenden gelmiştir?” sorusunda Solaris, Kripton, Melmac seçeneklerinden doğru olan “Kripton”u seçerek 5 bin TL değerindeki üçlemeyi tamamladı. Pelin Çift’in “Tamam mı, devam mı” sorusunda düşünme süresi isteyen Aydın, “Gidişat birazdan eleneceksin diyor. Elenmekten korkmuyorum da, birazdan sanki gideceğim gibi bir heyecanım var. Özgüven tamam. Ne hissedersem sonrasında pişman olmayacağım şekilde bir karar vereceğim.” ifadelerini kullanarak tamam diyip 5 bin liralık ödülü alarak yarışmayı tamamladı.

BEŞİKTAŞ’IN BABASI HAKKI YETEN CANLANDIRILDI

Türkiye ve dünyadan önemli kişilerin canlandırılarak sorulduğu Tarih sahnesi bölümünde bu hafta Beşiktaş’ın efsanesi “Baba” lakaplı Hakkı Yeten canlandırıldı. 

Selanik’ten İstanbul’a göçüyle başlayan hayatını, boks ve ardından başladığı futbol ile sürdüren, Türk futbolundaki babacan tavrın simgelerinden Hakkı Yeten, Harp Okulu’nun yanında bir dönem Karagümrük’te oynadığını, Beşiktaş’a transferini, 300’den fazla golü ve 14 kupasıyla Türk futboluna katkılarını anlattı. Canlandırmayı “Beşiktaşlı değilsen bile, Süleyman Seba’yı alnından öptüğüm fotoğrafı illaki bir yerlerde görmüşsündür.” ipucuyla tamamladı.

“Baba lakabıyla anılan Beşiktaş'ın efsanevi futbolcusu kimdir?” sorusuyla karşılaşan Özcan; Hakkı Yeten, Metin Oktay, Serpil Hamdi Tüzün seçenekleri arasından Hakkı Yeten’i seçerek soruya doğru cevap verdi.

İDDİALI OLDUĞU HAFIZASI YANILTTI

Güçlü hafızası olan Joseph Volkan Özcan’ın elendiği soru, “1960 yılında kütüphaneye giden birinin hangi romanı okuması mümkün değildir?” şeklinde kısmen bir hafıza sorusuydu. Bereketli Topraklar Üzerinde, Tutunamayanlar ve Huzur şıkları arasında kararsız kalan yarışmacı, Prof.Dr. Tufan Gündüz’den yardım istedi. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Huzur” adlı romanını eleyerek yardımcı oldu. Doğru cevap olan “Bereketli Topraklar Üzerinde” yerine “Tutunamayanlar”ı seçen Joseph Volkan Özcan, yarışmayı ödül alamadan tamamladı. Babası 11 kendisi 4 dil bilen ve dijital dönüşüm yöneticisi, kuantum bilgisayar eğitmeni olan Joseph Volkan Özcan, 8. soruda yarışmaya veda etti.

SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSİ YARIŞMACI GEMİ KAZALARI SORUSUYLA 15 BİN TL KAZANDI

Adana’dan yarışmaya katılan, Su Ürünleri Mühendisi Zülfiye Su Altunufağı, “Tarih Sahnesi” sorusunda sanatçı Nermin Yılmaz’ın canlandırdığı dünya çapında bir efsane konuk oldu. “Üç büyük gemi kazasında sağ kurtulmayı başaran Violet Jessop’un Titanic ve Olympic dışında kurtulduğu üçüncü gemi hangisidir?” sorusuna ses benzerliğinden yola çıkarak Britannic, Lucitania, Victoria seçeneklerinden “Brittanic” cevabını vererek 15 bin TL’ye ulaştıran üçlemeyi tamamladı. Yarışmaya devam etmeyeceğini belirten yarışmacı ödülünü alarak yarışmayı bitirmiş oldu.

HEYECANINA YENİLDİ, 5 BİN LİRAYA TAMAM DEDİ

Heyecanıyla ve neşesiyle yarışmaya damga vuran Çağatay Aydın, koşarak geldiği stüdyoda enerjik bir şekilde yarışmaya başladı.

Ordu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu olan ve İstanbul’dan yarışmaya katılan Aydın, hislerine güvenerek katıldığını, yarışmaya eğlenmek ve izleyenleri eğlendirebilmek için geldiğini söyleyerek, sorulara saniyeler kala cevaplarını verdi.

“Ünlü çizgi roman karakterlerinden Süpermen, dünyaya hangi gezegenden gelmiştir?” sorusunda Solaris, Kripton, Melmac seçeneklerinden doğru olan “Kripton”u seçerek 5 bin TL değerindeki üçlemeyi tamamladı. 

Pelin Çift’in “Tamam mı, devam mı” sorusunda düşünme süresi isteyen Aydın, “Gidişat birazdan eleneceksin diyor. Elenmekten korkmuyorum da, birazdan sanki gideceğim gibi bir heyecanım var. Özgüven tamam. Ne hissedersem sonrasında pişman olmayacağım şekilde bir karar vereceğim.” ifadelerini kullanarak tamam diyip 5 bin liralık ödülü alarak yarışmayı tamamladı.

3’TE 3’TE NASIL 500 BİN LİRA KAZANILIR?

Büyük ödülün 500.000 lira olduğu yarışmada yarışmacıların kazanmak için yapmaları gereken tek şey art arda üç soruyu doğru cevaplayarak 3’te 3 yapmak…

Yeni kuralların her anına heyecan kattığı yarışmada, yarışmacılara doğru cevapladıkları her üç soru sonunda “Tamam mı, Devam mı?” sorusu soruluyor. “Tamam” diyen yarışmacı doğru cevapladığı son sorunun ödül miktarını alarak yarışmadan ayrılabiliyor. “Devam” diyen yarışmacı ise daha yüksek bir ödül miktarına ulaşmak için yarışmaya devam edebiliyor. Ayrıca yarışmacı, yarışmanın herhangi bir anında önünde bulunan kırmızı butona basarak yarışmayı kendisi için sonlandırabiliyor. Yarışmacı böylelikle 3’te 3 yaparak ulaştığı son ödül miktarının yarısını kazanarak yarışmadan ayrılıyor. HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : ORDU, ÜNİVERSİTESİ, MEZUNU, 3’TE, 3’E, KONUK, OLDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler