HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
20 Mayıs 2021 Perşembe

“19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK GELECEK DEMEKTİR”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 102. Yıldönümü etkinlikleri Pandemi tedbirleri nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile gerçekleşti.
“19 MAYIS, GENÇLİK;  GENÇLİK GELECEK DEMEKTİR”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 102. Yıldönümü etkinlikleri Pandemi tedbirleri nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile gerçekleşti.

 15 Temmuz Özgürlük Meydanında gerçekleşen çelenk sunma törenine Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Cumhuriyet Savcısı Şahin Özdemir, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, resmi kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 Tören Fatsa Gençlik ve Spor Müdürü Halil Bekyürek’in Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Fatsa Gençlik ve Spor Müdürü Halil Bekyürek günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi.

“TÜRK GENCİ, TÜRK İSTİKLALİ VE TÜRK CUMHURİYETİ'NİN 

YILMAZ BEKÇİSİ BUGÜN VE YARINLARIN TEK VE EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”

 Gençlik ve Spor Müdürü Halil Bekyürek yaptığı konuşmada, "Milletimizin tüm onur ve asaleti ile büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde Bir defa daha şaha kalkışı nın başlangıcıdır 19 Mayıs. 19 Mayıs, sadece Türk Milli Kurtuluş hareketinin başlangıcı değil yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle Milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. “Sizler yeni Türkiye'nin genç evlatları; yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar.” diyor Atatürk. Sevgili gençler, Siz Atatürk'e İstiklal aşkını veren Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Siz Ya İstiklal ya ölüm diyen: Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; Siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların Atatürklerin soyundansınız.” Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özveriler ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğunu olmalıdır.” dedi. Tören Fatsa Gençlik Merkezi Üyesi Tunahan Cesur’un 19 Mayıs isimli şiirini okuması ile sona erdi.  




Anahtar Kelimeler : “19, MAYIS, GENÇLİK;, GENÇLİK, GELECEK, DEMEKTİR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler