HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
18 Mayıs 2021 Salı

“İŞGALCİ SİYONİST İSRAİL’İ FİLİSTİN TOPRAKLARINDAN DEFOL!”

Filistin halkının 1948 yılından bu yana katledildiğini söyleyen Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, “Siyonist İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırıları üzerine hep aynı duyarsızlık devam ettiriliyor.” diyer
“İŞGALCİ SİYONİST İSRAİL’İ  FİLİSTİN TOPRAKLARINDAN DEFOL!”

Filistin halkının 1948 yılından bu yana katledildiğini söyleyen Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, “Siyonist İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırıları üzerine hep aynı duyarsızlık devam ettiriliyor.” diyerek hem İsrail’i hem de yalnızca kınamakla yetinen devletleri eleştirdi

Siyonist İsrail’in Filistin topraklarını işgal etmeyi sürdürdüğünü belirten Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, “Filistin topraklarında 1948 yılında kurulan İsrail devletini ne yazık ki, ilk tanıyan ülkelerden biri Türkiye oldu. Bu tarihten sonra İsrail’in katliamları ve işgal hareketleri yalnızca kınamakla yetinen hükümetlerimiz oldu. Aynı gelenek devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “One Munite” (Bir dakika) değişi hafızamızda. O gün bugün İsrail’le ekonomik, siyasi, askeri, kültürel ilişkiler devam ediyor. Bu ilişkiler devam ederken kınamakla yetinmek, “Terörist İsrail Devleti” deyip tüm ilişkileri askıya almamak Filistin halkına destek olmamak anlamına geliyor.” diyerek tepki gösterdi.

İşgalci İsrail

Kaya, İsrail’in Filistin topraklarını işgal ettiğini vurgulayarak, “ Ortadoğu’da bulunan devletler ABD emperyalizminin işbirlikçisi olarak İsrail’le ilişkilerini sürdürüyorlar. Bugün Filistin halkının yaşadığı trajediden Ortadoğu devletlerinin ve Türkiye’nin sorumluluğu bulunuyor. Filistin halkının büyük çoğunluğu kendi toprakları dışında yaşamak zorunda bırakılmış, kendi topraklarında yaşayanlar da can güvenliğinden yoksun açlık ve yoksulluk için mülteci gibi yaşamaktalar. Filistin halkının kendi kendini yönettiği, kendi geleceğini belirlediği devlet olma hakkı gasp ediliyor ve buna Türkiye ve Ortadoğu devletleri seyirci oluyor. Bu durum Siyonist İsrail’in saldırı ve işgalini teşvik etmektedir.” diyerek, İsrail’in işgal ettiği topraklardan çekilmesi için mücadelenin şart olduğunu belirtti.

Yalnızca kınamak ve tepki 

göstermek yetmez

Kınama mesajlarının, sokakta tepki göstermelerinin önemli olduğunu ancak sonuç alma konusunda belirleyici olmadığını belirten Poyraz, “Bugün Filistin’in yüzde 85’ini işgal eden Siyonist İsrail devletini kınamak, tepki göstermek halkın en doğal ve yapması gereken bir etkinliktir. Fakat devletlerin kınamayla yetinmesi kabul edilemez. İsrail’e ister terörist, ister katil densin siyasi, ekonomik, askeri ilişkiyi sürdürenlerin inandırıcılığı olmaz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, İsrail’e “terörist” diyor ama demir ve çimento satılarak işgal yerlerindeki güvenlik duvarının yeni açılan yerleşim yerlerinin hammaddesi sağlandı. İsrail, Türkiye’nin 20 yıl içinde en fazla ticaret yaptığı 20 ülke arasında yer aldı. TÜİK verilerine göre Türkiye 2018 yılında İsrail’in en fazla ihracat yaptığı 8. ve en fazla ithalat yaptığı 3. ülke olmuştu.” dedi.

68 gençliği Filistin’e gitti

Siyonist İsrail işgaline karşı direnen Filistin halkıyla omuz omuza savaşan Türkiye’den Deniz Gezmiş ve diğer gençlerin gittiğini vurgulayan Poyraz, “Filistin halkına anlamlı desteği dün olduğu gibi bugün de devrimciler, sosyalistler veriyor. Mazlum halklara destek, inançları, kimliklerine göre verilmez. Bu nedenle Emek Partisi olarak Filistin halkının yanındayız. İşgalci Siyonist İsrail devletini kınıyoruz. Filistin halkının kurtuluşu, Ortadoğu’daki gerici devletlerin yıkılıp demokratikleşmesinden geçtiğini bir kez daha vurguluyoruz.” diyerek Türkiye başta olmak üzere Ortadoğu devletlerinin İsrail’le ekonomik, askeri, siyasi tüm ilişkilerini derhal kesmesi gerektiği çağrısı yaptı.

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler