HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
14 Temmuz 2021 Çarşamba Saat: 23:52

NACİ ŞANLITÜRK'DEN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

MHP Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı yayınladı.
NACİ ŞANLITÜRK'DEN  15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

MHP Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı yayınladı.

15 Temmuz 2016 yılında hain fetö terör örgütü mensuplarınca teşebbüsedilen darbe girişiminin beşinci yıldönümünde tekraren lanetle nefretle kınıyorum.

Bu darbe girişiminde hayatını kaybeden 251 vatandaşımıza Allah’tanrahmet diliyorum.2194 Gazimize Allah’tan acil şifalar hayırlı uzun ömürler diliyorum.Ülke olarak millet olarak dış mihrakların 40 yıldır içimizde yerleştiripKadrolaştırdığı hainlerin bu girişimi yeni değildir.İkinci Dünya Savaşı’nın bitiminden sonra dünyayı kafalarına görepaylaşan emperyalist güçler, içerdeki işbirlikçileri sayesinde bumilletin evlatlarına bu ülkeyi çeşitli vesilelerle bahane ederekyönettirmemişlerdir.

Millet iradesi açıkça gasp edilmiştir.Bu zihniyet içerde ülke ve millet yönetimini demokrasinin gereği olarak yapılan seçimlerde kaybettiğinde, farklı vesayet odaklarını bu milletinevlatlarının önüne koymuştur.Bunlardan birincisi yargı vesayetedir.İkincisi askeri vesayettir.Demokrat partinin iktidara gelmesinden sonra seçim yoluyla iktidarıtekrar geri alamayacağını düşünen zihniyet 1954 yılında bir üst mahkemekurulmasını ve devletin yönetimini, işleyişini kontrol etmesigerektiğini söylemiştir.

Bu fikirlerini 1959 yılında yaptıkları büyük kongrelerinde yine tekraretmişlerdir.

Ve nihayet 27 Mayıs 1960 darbesinden sonra, 9 Temmuz 1961 tarihindeyapılan referandumda kabul edilen 1961 Anayasası ile Anayasa Mahkemesikurulmuş ve yürürlüğe girmiştir.Yakın tarihimize baktığımızda belki birçoğumuza 12 taneCumhurbaşkanımızın ismini say desek sayamayız Ama demokrasinin önünetakoz olan yüksek yargı mensuplarımızın ismi hepimizin hafızalarında

tazeliğini korumaktadır.Bu milletin içinden çıkmış Demokrat Parti iktidarının 10. yılında 27 Mayıs 1960’da askeri darbe gerçekleştirilmiştir.Bundan sonra her on yılda bir, asker rahatsız denilerek devlet yönetimine el konulmaya çalışılmıştır.

Yargıda yaptıkları oyunlarla ülkeyi Cumhurbaşkanı seçtiremez hale getirmişlerdir. 12 Eylül 1980 yılında yapılan darbeyle Amerikalıların dediği gibi “bizim çocuklar kazandı” denilerek yine bu milletin önü kesilmiştir. Sağdan da soldan da eşitliği sağladık denilerek ülkemizin pırıl pırıl gençleri idam edilmiştir.

Rahmetli Süleyman Demirel yedi defa gitmiş, sekiz defa geri gelmiştir. Ülkenin kalkınma hamlesi içerisine girdiği Doksanlı yılların başında  Bu milletin önü yine kesilmiştir. Rahmetli Özal şaibeli bir şekilde öldürülmüştür. 1000 yıl süreceği iddia edilen 28 Şubat 1997 yılında post modern askeri darbe yapılmıştır.

Rahmetli Erbakan’ın MGK toplantılarında askerin karşısında boncuk boncuk terlediği görüntüler bu milletin hafızalarından silinmemiştir.

Yine 57. hükümet döneminde milletin hükumete vermiş olduğu iradeyi adına“üçlü Troyka” denilen bir oluşumla ele geçirmeye çalışmışlardır.MHP Genel başkanı Dr. Devlet Bahçeli nin müdahalesi ile emanetin asılsahibi olan irade millete geri teslim edilmiş 3 Kasım 2002 seçimlerine gidilmiştir.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu sefer yargı vesayetini devreye koymuşlar halk arasında 367 Sabih adıyla anılan durum gerçekleşmiştekrar Ülkeyi 70 li yılların Cumhurbaşkanı seçilemeyen Ülkesi  duruma düşürmeye çalışmışlardır. Yine MHP Genel başkanı Dr. Devlet Bahçeli ’ninmüdahalesi ile ancak meclis çalıştırılmış ve Cumhurbaşkanı seçilmiştir.

Bunları Dolmabahçe görüşmesi, E  muhtıralar takip etmiştir. 2010-2011 yıllarında siyasi partilerimize kaset komploları kurulmuştur.7 Şubat 2012 MİT kumpası hazırlanmış, MİT Müsteşarı tutuklanmak istemiştir.

17-25 Aralık 2013 de Hükümete yine yargı üzerinden yürünmüştür. 01. Ocak 2014’de MİT Tırlarının durdurulması ve Kobani olayları bunlarıtakip etmiştir.7 Haziran 2015 yılında yapılan seçimlerde bir kaos  çıkmış hükümetkurulamamış sanki 70 li yılların sonlarına hatırlatan sahneler ortayakonulmaya çalışılmıştır.Yine bu kaosu da Milliyetçi Hareket Partisi Genel başkanı Doktor DevletBahçeli 1 Kasım 2015’te seçimi işaret ederek yönetme iradesinin asılsahibi millete emaneti teslim etmiş sandığı ortaya koymuştur.Ülkemizin Güneydoğusundaki açılan hendekler kapatılmış iç istikrarsağlanmaya başlamıştı.Ülkemizin ileri gitmesini istemeyen dış mihrakların içerdeki tetikçilerihain feto terör örgütünün kendine özgüveni gelmiş ve 15 Temmuz 2016’da hain darbe girişimini gerçekleştirmiştir.İşte bu kadar tecrübeyi biriktirmiş olan bu necip millet;

Zamanında Menderes’i koruyamamıştır.

Özal’ı koruyamamıştır.

Eşref Bitlisleri koruyamamıştır.

Erbakan’ı koruyamamıştır.

Hatta Eceviti koruyamamıştır.

15 Temmuz’da bu millet canını ortaya koyarak hain darbecilere göğsünü

siper etmiştir tankların zırhlı araçların önünde kendini siper etmiştir.

Artık bu millet bir yöneticisini daha feda etmeyecektir.

7 Ağustos 2016’da Yenikapı’da Adalet ve Kalkınma Partisi, CHP ve MHP’nin

yapmış olduğu mitinge 5 milyondan fazla vatandaşımız katılmıştır.

Tüm dünyaya birliğimiz beraberliğimiz gösterilmiştir.

Cumhur ittifakımızın temelleri de burada atılmıştır.

Ülke yönetiminde Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmiştir.

Üç yıllık cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde ülkemizin bölgesinde bir

güç olduğunu görenler yine her türlü fitnenin  peşine düşmüşlerdir.

Bugün hedef hükümetin bakanları değil asıl hedef Türkiye’dir.

Hedef sayın Cumhurbaşkanımız değil asıl hedef yine Türkiye’dir.

Amerika’da Türkiye’ye demokrasi getirme derneği kuranların asıl amacı

ülkeyi bölüp parçalamaktır.

Biz bunların demokrasisini Irak’tan biliriz, Suriye’den

biliriz,Afganistan’dan biliriz, Libya’dan biliriz.

Türk milleti 70 yıldır biriktirmiş olduğu bu demokrasi tecrübesini çöpe

atmayacaktır.

Bu ülkenin yöneticilerini uluslararası mahkemelerde yargılayacağız

diyenlerine karşı yöneticilerine sahip çıkacaktır.

Ve bu millet and olsun bir yöneticisini daha feda etmeyecektir.

Bundan sonra Türkiye’de darbe  yapmayı düşünenler  iki defa

düşüneceklerdir.

Allah Milletimizin birliğini beraberliğini daim etsin.

Ben tekrar 15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatını kaybeden 251 tane

vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. 2194 gazimize Allah’tan şifa

diliyorum hayırlı uzun ömür diliyorum.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler