HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Haziran 2022 Cumartesi Saat: 08:23

“İŞÇİLERİN FERYADINI BÜTÜN KAMUOYU DUYSUN”

CHP Ordu Millet Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel YEDAŞ işçilerinin isyanını Mecliste düzenlediği basın toplantısı ile dile getirdi.
“İŞÇİLERİN FERYADINI BÜTÜN KAMUOYU DUYSUN”

CHP Ordu Millet Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel YEDAŞ işçilerinin isyanını Mecliste düzenlediği basın toplantısı ile dile getirdi.

 Adıgüzel şunları söyledi: ‘Çalık Holding'e ait bir elektrik dağıtım firması Çalık YEDAŞ Çorum, Amasya, Sinop, Samsun ve Ordu illerinde faaliyet sürdürmektedir. Şirket çalışanlarına zulüm uyguluyor ve emek sömürüsü yapıyor. 31 Mart tarihinde toplu sözleşme süresi bitti 1 Nisan'dan beri işçiler toplu sözleşme bekliyor. Firma masaya oturmaya yanaşmıyor. İşçilere teklif ettiği oran %21. Eğer kabul etmezseniz hakem heyetine gidin diyor. Hakem heyeti kim işverenlerin patronların temsilcisi... Bakın bir yılda yapılan elektrik zammı konut için %189 sanayide yüzde 226. Peki YEDAŞ işçisine de teklif ediyor %21. El insaf diyoruz. YEDAŞ farklı alt taşeron firmalar kurarak işçilerini de o firmalar arasında dolaştırıp duruyor. Mesela ÇEDAŞ kurmuş 2017 ve 2021 yılları arasında faaliyet göstermiş. Son bir yıldır da Çalık Yeşilırmak Kızılırmak adi ortaklığı diye bir şirket kurmuş çalışan işçileri bu alt taşeronlar arasında oradan oraya göç ettiriyor. Bu firmalar milletin parası ile Vakıfbank'tan aldığı kredilerle ve doları da sabitleyerek bu elektrik dağıtım şirketlerine sahip oldular. Kredi ödemelerinde dolar artışından falan etkilendiği yok. Şimdi yüksek faturalar ile milletten topladıkları paralar ile işçilerine ödemedikleri bu paralar ile yurt dışına sermaye aktarıyorlar, yurt dışına yatırım yapıp şirketlerini büyütüyorlar.. Yedaş işçileri ise elektrik direkleri tepelerinde canı ile ekmek parası arasında bir yerde duruyorlar  Emekçilere yapılan bu zulmü hangi vicdan hangi ahlak kabul eder. Bu durumu hangi terazide tartıp da rahat uyuyabiliyorsunuz merak ediyorum. Çalık Holding ve YEDAŞ'ı bu işçilerin hakkının verilmesi noktasında uyarıyorum. Tablo ortada elektriğe %200'ün üzerinde zam yaptınız ancak işçiye reva gördüğünüz %21. Bu işçilerin feryatlarını bütün kamuoyunun duymasını istiyorum’ dedi. nHABER MERKEZİ

 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler