HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
30 Aralık 2021 Perşembe

ŞOFÖR ESNAFINI UNUTTULAR’

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel’den servis ve dolmuş şoförleri için iki ayrı bakanlık nezdinde girişim geldi.
ŞOFÖR ESNAFINI UNUTTULAR’

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel’den servis ve dolmuş şoförleri için iki ayrı bakanlık nezdinde girişim geldi. 

‘’Maliyetler % 50 arttı’’

Son dönemde değişken döviz fiyatları nedeniyle başta akaryakıt, bakım onarım, parça, işçilik ve asgari ücret olmak üzere hızla artan maliyetler nedeniyle şoför esnafının çok zor durumda olduğunu belirten Adıgüzel, ‘’Döviz fiyatlarının bir miktar geri çekilmesine rağmen akaryakıt fiyatları pompaya yansıyan bir düşüş olmadı. Eylül 2021’den bugüne geçen kısa süre içerisinde tüm maliyetlerin en az %50 arttı. Kendi ilimde Ordu’da Belediyenin dolmuş şoförlerine hiçbir desteği olmadığını görüyorum. Bu desteğin verilmesi hem de okullarda servis esnafı için Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir destek fonu oluşturması gerekmektedir’’ dedi

Soru Önergesi

Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’na birer soru önergesi veren Adıgüzel, daha sonra şunları kaydetti.

 “Okul servis esnafı çok zor durumda. Mazot %50 artmış, bakım onarım, parça, işçilik hepsi en az %50 artmış. Böylesi bir durumda şoför esnafının bu işi sürdürme şansı yok. Bu ekonomide velilerin daha fazlasını ödeme şansı da yok. Milli Eğitim Bakanlığı derhal bir fon ayırıp servis esnafını %50 oranında karşılıksız desteklemelidir. Eğitim hizmetinin devamı ve Anayasamıza göre eşit bir hak olması gereği bu yapılmalıdır. Ne şoför esnafının ne velilerin ne öğrencilerin bu artan maliyetlerde hiçbir kabahati olmadığına göre devlet bunu karşılamak zorundadır.’’

Sakın bütçe yok para yok demesinler! Yandaş vakıf ve cemaatlere milyarlar aktarmayı biliyorlar.

Halk otobüsü statüsünde olan araç ve dolmuşlar pek çok büyükşehirde beledilerce destekleniyor. Her ne hikmetse Ordu Büyükşehir Belediyesi en ufak bir destek vermiyor. Yandaş müteahhitlerle ve hırsızlarla iş tutarken para bulan Ordu BB’ne sesleniyorum; ayda 100 bin TL sosyal medya reklamına vereceğine, 100 dolmuşa 1000'er lira ver. Sokağa çıkma yasağı olan dönemde sokak reklamına verdiğin milyonlardan, 1 liralık kaleme 10 lira, 5 milyon liralık işe 40 milyon verirken kırıştığınız paradan verin, verin de nasıl verirseniz verin.”  




Anahtar Kelimeler : ŞOFÖR, ESNAFINI, UNUTTULAR’

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler