HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
3 Aralık 2021 Cuma Saat: 07:09

‘SPOR TOTO YÖNETİMİNDE KİMLER VAR?’

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel mecliste düzenlediği basın toplantısında Gençlik ve Spor Bakanı ile yaşadığı tartışmaları kamuoyuna açıkladı.
‘SPOR TOTO YÖNETİMİNDE KİMLER VAR?’

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel mecliste düzenlediği basın toplantısında Gençlik ve Spor Bakanı ile yaşadığı tartışmaları kamuoyuna açıkladı. 

Spor Toto’nun yönetim kurulunda kimler olduğunun üç yıldır gizlendiğini ve kurulun tutanaksız kayıtsız olduğunu iddi eden Adıgüzel şunları söyledi. 

 ‘’SAYIŞTA 

DENETLİYEMİYOR’’

‘’Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Bakan ile bir tartışmamız oldu. Konu şudur; Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın bütçesi bakanlık bütçesinin yaklaşık 4 katıdır. 2021 yılı için Spor Bakanlığı’nın bütçesi 18 milyar TL iken Spor Toto’nun bütçesi 70 milyar TL’dir. Bu 70 milyarlık bütçe denetlenmeden kullanılmaktadır.

Bakanlık bütçesi Sayıştay denetimindedir ancak Sayıştay Spor Toto’yu denetleyememektedir. Çünkü aynı varlık fonu gibi burası da özel hukuka sahiptir. Bu durumu kullanmak için, getirilen bir düzenleme ile ‘Spor Toto Teşkilat Başkanlığı görev yetki ve sorumlulukları’ yönetmeliğinin ‘yönetim kurulu’ başlıklı 9.maddesinde kurul 5 üyeden oluşuyor. Yönetim Kurulu Başkanı Bakan, diğer üye teşkilat başkanı, kalan 3 üyeyi ise Gençlik ve Spor Bakanı atıyor. Bu düzenlemenin yapıldığı 2018 yılından bugüne kadar geçen 3 yıldır kalan 3 üyenin kimler olduğunu kamuoyu da bilmiyor biz de bilmiyoruz. Ben bunu spor bakanına sordum. ‘Devletin gizli bilgisi olmaz her şey ortada’ dedi. 

‘’YİNE SÖYLEMEDİ’’

Sayıştay bilmiyor, biz bilmiyoruz, toplantıda kamuoyuna açıklaması için ısrarcı oldum ancak yine söylemedi, sadece ‘açıklayacağız’ dedi. Bugün halen ne Spor Toto’nun ne bakanlığın internet sitesinde bir bilgi yok.

Bizim düşüncemiz şudur; 70 milyar TL’lik bütçeyi kanunsuz bir biçimde kendi yandaş vakıf ve belediyelerine aktarmak için yetkili olan yönetim kurulunun kimlerden oluştuğunun gizlendiği ve bu kurulun bir tutanağının oluşturulmadığıdır. Bu konularda bize gelen bilgiler var. Ben soru önergesi ile de sordum ve genel kurulda özellikle tartışmaya açacağım.

‘’PARA AKTARIYORLAR’’

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinden bazı vakıf ve derneklere para aktarıldığı ve özellikle hangi vakıflar ve derneklere ne kadar para aktarıldığını sorduğum bir başka soru önergem var. Tarihi 25 Ekim 2021… Bakandan gelen cevapta sadece para aktarımı olduğu bilgisi var ancak hangi vakıflar olduğu ve ne kadar para aktarıldığı yok. Yani istenilen bilgilerin verilmeyişi kasıt ve art niyeti; cemaatlere yönelik özel bir çabanın olduğunun kabulüdür.’’ dedi.

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : ‘SPOR, TOTO, YÖNETİMİNDE, KİMLER, VAR?’

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler