HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
24 Kasım 2021 Çarşamba Saat: 08:26

‘BU KADARIDA OLMAZ’

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Dr. Mustafa, Gelibolu Tarihi Alanında Atatürk’e saygısızlık anlamına gelecek hatalar olduğunu söyledi.
‘BU KADARIDA OLMAZ’

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Dr. Mustafa, Gelibolu Tarihi Alanında Atatürk’e saygısızlık anlamına gelecek hatalar olduğunu söyledi.

Adıgüzel, Meclis Bütçe görüşmelerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda söz alarak geçmiş iki bütçede de bu hataların düzeltilmesini istediği halde bakanın ısrarla düzeltmediğini belirtti. 

Kültür Bakanı’nın o hatanın düzeltildiğini söylemesi ile Adıgüzel toplantı sonrası bir açıklama yaptı ve düzeltilmediğini gösteren güncel fotoğraflarını basınla paylaştı.

‘’DOLABAHÇE SARAYI’’

Mustafa Adıgüzel, ‘’Dolmabahçe Sarayı ziyaretinde iki alternatif sunulmaktadır. Bir standart gezi var, bir de harem bölümünü içeren bir başka gezi var. Standart bölümde Atatürk'ün hayata veda ettiği oda görülememektedir yani bunun için ayrıca harem bölümüne gitmeniz gerekiyor. Hâlbuki Dolmabahçe Sarayı ziyaretini yapmak isteyen vatandaşların onda 9'u, belki de tamamı Atatürk'ün vefat ettiği odayı görmek ister. Burada iki bölümden de oranın ziyaret edileceği şekilde de bir düzenleme yapılmasını talep ettim, oranın yöneticileri bunu olumlu karşıladı fakat bu orada kalmasın, oranın her taraftan, harem bölümü ve standart bölümden de ziyaret edilebiliyor olması gerekir.

 ‘’ATA’NIN MEKTUBU’’

Diğer bir konu Ata'mızın ABD'li Curtis La France'a yazdığı bir mektup vardı. Bu mektup sahibi tarafından 1998 yılında Türkiye'ye bağışlandı Anıtkabir'de sergilenmek üzere. Bu mektup kayboldu bir süre, benim soru önergem üzerine Ulus'taki İkinci Meclis binasının deposundan çıktı. Verdiğim soru önergesiyle beraber ve daha sonra İkinci Meclis binasında sergilenmeye başladı. 

Bu mektubun Curtis La France'ın vasiyetine uygun bir şekilde Anıtkabir'de sergilenmesiyle ilgili bir talepte bulundum, buna ret cevabı vermişsiniz, 

"Bu konuda bir talep yok." diyorsunuz. Talebin kendisi zaten Curtis La France'ın vasiyetidir, dolayısıyla bunun Anıtkabir'de Atatürk'ün çocuklarla ilişkili bölümünde, oradaki bölümde sergilenmesinde fayda var; bunu değerlendirmenizi istiyorum.

 Diğer bir konu, bunu bütçeye üçüncü kere getiriyorum Sayın Bakan, geçmiş iki bütçede de bu konuyu gündeme getirdim fakat bunu düzeltmediniz. 

Gelibolu tarihî alanda birçok hata var, oradaki yapılan düzenlemelerde birçok hata var, birçok eksik var. Bunu defaatle alan başkanına da dile getirdim, artık bunları düzeltmeyeceğiniz anlaşılıyor ama en azından şunu düzeltmenizi 3üçüncü kere talep ediyorum. Bakın, orada Kireçtepe Jandarma Şehitliği var, bu şehitlikte Atatürk'ün o zaman elini koyup resim çektirdiği, Harp Mecmuası'nda çıkan şu görseli var. Altında "Mustafa Kemal" yerine "Enver Paşa" yazıyor. Bunu acilen düzeltin, bu Atatürk'e saygısızlıktır dedim, üçüncü bütçede bunu söylüyorum ve düzeltmiyorsunuz. Şu anda bu anıtta hiçbir görsel görünmüyor, paslanmış durumda; bu anıtı da, altındaki Enver Paşa'yı da düzeltmenizi istiyorum” dedi.

 ‘’GÜNCEL FOTOĞRAFLAR’’

Bu konuşması sırasında Bakanlık bürokratları ve AKP’li milletvekillerinin düzeltildiğini iddia etmesi üzerine Adıgüzel anıtın güncel fotoğraflarını göstererek şunları kaydetti.

 “Düzeltilmiş hali bu mu? Bu nasıl düzeltme? Paslanmış resim çıkarılmış, alttaki Enver Paşa tanımlaması duruyor. Bakanlık bürokratları ve dahi AKP vekilleri hep bir ağızdan düzeltildi diye bağırdılar ama işte bugünkü hali. Bu resmi yenileyip alttaki Enver Paşa tanımlamasını bırakırlarsa şaşırmayın. Zaten bu ve bunun gibi bariz yanlışların bir arada tesadüfi olması mümkün değildir. Bunu buraya bu şekilde yapan ya da talimatını veren hangi meczup ise ondan da hesap sormak gerekiyor. Ayrıca buradaki asıl abidenin nereye götürüldüğü de meçhul. Aldığım bilgiler moloz halinde bir tarafa atıldığı yönünde. Yazık, çok yazık..”

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : ‘BU, KADARIDA, OLMAZ’

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler