HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
16 Haziran 2021 Çarşamba

“YEREL YÖNETİMLERİ RAHAT BIRAKIN!”

Emek Partisi Gülyalı İlçe Başkanı Halit Keskin, Gülyalı Balıkçı Barınağı’nın Gülyalı Belediyesi’nden alınmasına tepki gösterdi. “İktidar, kendinden olmadığı belediyelere ya kayyım atıyor ya da çalışmalarını engelliyor.
“YEREL YÖNETİMLERİ RAHAT BIRAKIN!”

Emek Partisi Gülyalı İlçe Başkanı Halit Keskin, Gülyalı Balıkçı Barınağı’nın Gülyalı Belediyesi’nden alınmasına tepki gösterdi. “İktidar, kendinden olmadığı belediyelere ya kayyım atıyor ya da çalışmalarını engelliyor.” dedi.

Emek Partisi Gülyalı İlçe Başkanı Halit Keskin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yerel yönetimler halkla iç içe olan yerler. Merkezi iktidarla yerel iktidarın işleyişi farklı ancak iktidar yerel yönetimlerin kendisinden olmamasından dolayı rahatsız. Bu nedenle de her fırsatta yerel yönetimlerin çalışmalarına yönelik anti demokratik, keyfi kararlar alabilmekte. En sonuncusu Gülyalı Belediyesi’nin yetkisinde olan Gülyalı Balıkçı Barınağı’nın Cumhurbaşkanlığı kararıyla Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne devredilmesidir.” dedi.

Bu ilk değil

“Bir belediyenin çalışmalarını eleştirmek, yanlışlarını kamuoyuyla paylaşmak, tepki göstermek ayrı.” diyerek Gülyalı ilçesi sınırları içinde olan Gümrük binası ve alanının Gülyalı Belediyesi’nin istemesine karşın Altınordu Belediyesi’ne devredilmesinin de iktidarın niyetinin yandaşlık üzerine kurulu olduğunu gösteren uygulamalardır diyen Keskin, “Emek Partisi olarak bizler belediyelerin hangi partiler tarafından kazanıldığına değil, uygulamalarına göre değerlendiriyoruz. Ancak bu iki olay göstermiştir ki, Ordu’da bir muhalefet belediyesinin varlığına bile tahammül edilemiyor. Tek parti tek adam rejimi budur.” dedi.

Seçilmek yetmiyor

“Tek parti tek adam rejiminin işleyişi göstermiştir ki, seçilmek yetmiyor.” diyen Keskin, “ Bu iktidara göre seçilmek yetmiyor. Seçilseler de atanmış gibi iktidara tabi olunması isteniyor. Uymayanlar cezalandırılıyor. Kayyım atamaları buna örnektir. Yetmiyor, belediyelerin yetki alanında bulunan çalışma alanları ellerinden alınıyor. Bu da gösteriyor ki, tek parti tek adam rejiminin değiştirilmesi ve demokratik hakların güvenceye alan Demokratik Türkiye mücadelesi büyütülmelidir.” dedi.




Anahtar Kelimeler : “YEREL, YÖNETİMLERİ, RAHAT, BIRAKIN!”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler