HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
9 Haziran 2022 Perşembe Saat: 07:11

“OKU KİTABINI AL ARMAĞANINI”

Vali Tuncay Sonel’in daha önce görev yapmış olduğu yerlerde uyguladığı “Oku Kitabını Al Armağanını” projesini Ordu’da başlattı.
“OKU KİTABINI AL ARMAĞANINI”

Vali Tuncay Sonel’in daha önce görev yapmış olduğu yerlerde uyguladığı “Oku Kitabını Al Armağanını” projesini Ordu’da başlattı.

Vali Tuncay Sonel’in himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen “Oku Kitabını Al Armağanını” projesinin ödül töreni yapıldı.

 Ordu Kültür Sanat Merkezi(OKSM)’nde yapılan “Oku Kitabını Al Armağanını” projesinin ödül törenine, Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Altınordu Kaymakam Refiki Murathan Cebeci, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler, düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenciler ve velileri katıldı.

“Oku Kitabını Al Armağanını” projesinin ödül töreninde bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, “19 ilçemizde yürütmüş olduğumuz ‘Oku Kitabını Al Armağanını’ projesi kapsamında düzenlenen kitap okuma yarışmasına katılım gösteren öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi bu yarışmaya teşvik eden ailelerimize çok teşekkür ediyorum. Yarışmaya ilgi ve katılım oldukça yoğun oldu. Ordu’da, değerli bir İl Milli Eğitim Müdürümüz var, kıymetli bir ekibi var, kısacası güzel bir eğitim camiası var. Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle, Sayın Milli Eğitim Bakanlığımızın destekleriyle, hayırseverlerimizin katkılarıyla, devlet-vatandaş işbirliği ile 51 yapılan ve yapılacak olan okulumuz var. İlimize 718 derslik kazandırdık. Anasınıflarımızın ve kütüphanelerimizin sayısını artırdık. Bunların hepsi siz sevgili öğrencilerimize daha iyi bir eğitim ve öğrenim verebilmek içindir. Sizleri yetiştiren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Kitap okuma yarışmasına katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu. 

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan da programda bir konuşma yaparak, okumanın öneminde dikkat çekti ve insanı insan yapan en temelli özelliğinin okuması ve öğrenmesi olduğunu ifade etti.

İnsanları diğer canlılardan ayıran, onları farklı kılan, düşünme yeteneği olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, “Bu yeteneği geliştirebilmenin, doğru ve güzel işler üretebilmenin yolu okumaktan, kitaplarla dost olmaktan geçer. Kitap okumak, farklı dünyalara açılan kapıları aralamanın en iyi ve keyifli yoludur. Hiç göremeyeceğimiz yerleri görmek, şahit olamayacağımız hikayelerin içerisinde yaşamak, en doğru bilgilere ulaşmak adına atılabilecek en güzel adımdır. Okursak biliriz, öğreniriz ve gelecek adına inşa edilen binaya bir taş daha koymuş, sağlam bir temel oluşturmuş oluruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak inşa ettiğimiz binalara sağlam bir temel oluşturmak adına bu anlamlı projeyle yola çıkarak öğrencilerimize ışık olmaya devam ediyoruz” dedi.

Konuşmasında, öğrencilerden kitapla dost olmalarını isteyen Vargeloğlu, “Her kitap bir âlimdir. Eğer yüzlerce kitabınız varsa, yüzlerce âlimin dostusunuz ve onların ilminden faydalanıyorsunuz demektir. Zira biz her âlimin gölgesinden istifade edilmesi gereken bir cennet ağacı, kitapları da o ağacın meyveleri olarak gören bir medeniyetin mensuplarıyız. Kütüphaneler, kitaplar, gerçek dostlarınızdır. Onlardan uzakta, onlara uzak durmayınız.Bugün sizlere ödül olarak harçlıklar,bilgisayar,cep telefonu,akıllı saat ,bisiklet ve kitap ödülleri vereceğiz.Ayrıca 160 öğrencimizi ise Ankara -İstanbul seyahati ile ödüllendireceğiz.Sizleri tebrik ediyoruz .” şeklinde konuştu.

“Oku Kitabını Al Armağanını” projesi hakkında bilgi veren Vargeloğlu, ““Oku Kitabını Al Armağanını Projesi” kitap okuma yarışmasına ilimizden tüm kategorilerde toplamda 29.979 öğrencimiz tarafından çevrim içi başvuru yapıldı. Başvuru yapan öğrencilerimiz, kendi kategorilerindeki kitapları okuyarak sınava hazırlandı. İlkokul 3. ve 4. sınıf; ortaokul 5. ve 6. sınıf; ortaokul 7. ve 8. sınıf ile Lise kategorisi olmak üzere 4 kategoride olan kitap okuma yarışmasının sınavı, 12 Mayıs’ta 19 ilçemizde eş zamanlı olarak okullarımızda gerçekleştirildi” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. “Oku Kitabını Al Armağanını” projesi kapsamında düzenlenen kitap okuma yarışmasının tüm kategorilerinde birinci olan ve dizüstü bilgisayar ödülü kazanan;

Ünye Anafarta İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Utku Kerem Usta, Fatsa Sakarya Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi İrem Gökbayrak, Fatsa Şehit Ümit Karamustafa Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Seher Karadaş, Ünye Fen Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Sevde Nur Gümüş’ün ödülleri, Vali Tuncay Sonel tarafından verildi. Vali Sonel, yarışmada mansiyon ödülüne layık görülen 62 öğrenciye de 300’er TL ödül verdi. 

3. ve 4. Sınıf kategorilerde ikinci olan ve akıllı saat kazananlar ile diğer kategorilerde ikinci olarak cep telefonu kazanan;

Perşembe Gazi İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Yeşim Yazıcı, Fatsa Eczacı İlhan Hazinedar Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Elif Sena İstekli, Fatsa Büyük Ata Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Rumeysa Durmuş, Altınordu Ordu Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Özge Aden Yasım’ın ödülleri, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan tarafından verildi.

Yarışmada üçüncü olan ve bisiklet ödülü kazanan;

Altınordu Şehit Ersin Bacaksız İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Elif Benan Gülseven, Fatsa Şehit Birol Yavuz İmam Hatip Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Muhammet Eymen Koşum, Ünye Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Hümeyra Tombaş, Akkuş Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Gülişan Ayan’ın ödülleri, Altınordu Kaymakamı ve Kaymakam Refiki Murathan Cebeci tarafından verildi.

Programda, yarışmaya en fazla öğrenci katılımı sağlayan ve en başarılı olan ilçelerin, İlçe Milli Eğitim Müdürlerine ve Okul Yöneticilerine, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu tarafından ‘Teşekkür Belgesi’ verildi.

 nHABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : “OKU, KİTABINI, AL, ARMAĞANINI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler