HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
31 Mayıs 2021 Pazartesi

SPORCULARA YÜZDE YÜZ BURSLU EĞİTİM

Ordu’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Özel Seçkin Bilim Koleji Okulları arasında imzalanan iş birliği protokolü ile ortaokul ve lise seviyesinde yedi milli sporcuya tam burslu okuma imkânı sağlanacak.
SPORCULARA YÜZDE YÜZ BURSLU EĞİTİM

Ordu’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Özel Seçkin Bilim Koleji Okulları arasında imzalanan iş birliği protokolü ile ortaokul ve lise seviyesinde yedi milli sporcuya tam burslu okuma imkânı sağlanacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Milli Sporcu Yüzde 100 Tam Burslu’ eğitim protokolü kapsamında İl Müdürlüğü ile Özel Seçkin Bilim Koleji Okulları arasında ‘Sporcu Öğrencilerin Eğitiminde İş Birliği Protokolü’ imzalandı.

 Milli sporcuların ödüllendirilmesi amacıyla başlatılan milli sporcu bursu ile öğrenciler hem okuma hem de spor yapma imkanına kavuşurken, “Okul mu, spor mu?” ikilemi ortadan kalkması hedefleniyor.

Konu hakkında açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa GENÇ, “Özel Seçkin Bilim Kolejinde başarılı 7 sporcumuz yüzde 100 burslu bir şekilde eğitim görebilecek. Eğitim görecek sporcularımız, dünyanın her yerinde hem Ülkemizi hem de Okulunu temsil edecek, alacakları madalyalarla hepimizi gururlandırmakla kalmayacak, eğitim gördükleri kurumada, marka değerine de ciddi katkılar sağlayacaklar. Sporcularımıza bu imkanları sunan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Özel Seçkin Bilim Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şahin’e teşekkür ediyorum ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Özel Seçkin Bilim Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şahin “Hem sporu Hem de eğitimi hedeflemiş gençleri desteklemenin önemine değinerek “Başarılı milli sporcularımızın yetiştirilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Yola çıktığımız; bilimde, sanatta ve sporda iz bırakan nesiller mottomuza en güzel şekilde uyum sağlayan bu projede yer almak bizim için memnuniyet verici.” ifadelerini kullandı.

Protokol kapsamında; Olimpik ve Paralimpik olmak üzere 45 spor branşında yapılan yarışmalarda, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında, Avrupa Gençlik Olimpik Festivali (EYOF) ve Dünya Gençlik Olimpiyatlarında, Ulusal Spor Faaliyetlerinde (Ulusal Spor Faaliyetleri: Federasyonların Türkiye Şampiyonaları ve en üst ligleri ile Okul Sporları Türkiye Birincilikleri, ANALİG Türkiye Birincilikleri) son 2 yıl içerinde altın, gümüş, bronz madalya aldıklarını bakanlık tarafından belgelendiren sporculara verilen kontenjanlar dahilinde, sınıflarını geçmek ve spor yaşamına devam etmek kaydı ile diplomalarını alıncaya kadar %100 eğitim bursu verilmesi sağlanacak.

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : SPORCULARA, YÜZDE, YÜZ, BURSLU, EĞİTİM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler