HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Ağustos 2021 Çarşamba

KUM FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ

Ünye Belediyesi Kum Futbol turnuvası 5 gün süren renkli mücadelelerin ardından gerçekleştirilen final maçı ile sona erdi.
KUM FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ

Ünye Belediyesi Kum Futbol turnuvası 5 gün süren renkli mücadelelerin ardından gerçekleştirilen final maçı ile sona erdi.

Türkiye’de tek, Dünya’da ise bir örneği Brezilya’da olan Ünye Belediyesi Kulüpler Arası Kum Futbol Turnuvası dün akşam Fatsa Anadolu Spor ve Ünye Gençlerbirliği Spor Kulüpleri arasında oynanan final maçı ile son buldu. Kıran kırana geçen final müsabakasının normal süresi 2-2 sona ererken, penaltılarda üstünlüğü ele geçiren Fatsa Anadolu Spor turnuvanın şampiyonu oldu.

Bu yıl Temmuz ayının son haftasının başlangıcında planlanan ancak hava şartları nedeni ile bir hafta ertelenen, ayrıca pandemi tedbirleri kapsamında katılımcı azaltılarak 29 Temmuz Perşembe günü başlanan turnuvada 4 kulüp mücadele etti.

Ünye Gençlerbirliği Spor, Ünye Fevzi Çakmak Spor Kulübü, Fatsa Anadolu Spor ve Fatsa Yalıköy Spor’un katılımları ile gerçekleştirilen Ünye Belediyesi Kum futbol Turnuvası Yalı mevkiinde hazırlanan kum sahada yapıldı.

Turnuvada Gösteri Maçları da Gerçekleştirildi

Turnuva boyunca izleyiciler renkli mücadeleler izlerken, yine birçok gösteri maçları da gerçekleştirildi.

Turnuvanın final günü olan 02 Ağustos Pazartesi günü ise ilk olarak üçüncülük maçı oynandı. Ünye Fevzi Çakmak Spor Kulübü ile Fatsa Yalıköy Spor arasında oynanan müsabakayı Fatsa Yalıköy Spor kazanarak turnuvanın üçüncülüğünü elde etti.

Turnuvada saat 18.30’da ise Ünye 1957 Spor ’da forma giymiş eski profesyonel futbolcuların gösteri maçı vardı. Gösteri maçına izleyiciler büyük ilgi gösterdi.

Final Maçı Penaltılara Kaldı

Ünye Gençlerbirliği Spor ve Fatsa Anadolu Spor arasında gerçekleştirilen final müsabakası oldukça çekişmeli geçti. Müsabakanın normal süresi 2-2 berabere bitince penaltılara geçildi. Penaltılarda üstünlüğü elinden bırakmayan Fatsa Anadolu Spor turnuvanın gülen tarafı oldu ve şampiyonluğu elde etti.

Turnuva sonunda Ünye Gençlerbirliği Spor İkinci, Fatsa Yalıköy Spor Üçüncü olurken, Ünye Fevzi Çakmak Spor Kulübü ise En Centilmen Spor Kulübü oldu.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kır, “Altyapı Çok Önemli”

Turnuvanın finalinde bir konuşma yapan Ordu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Kır, “Kum Futbolunun bu kadar ilgi gördüğü hiçbir şehir görmedim. Bu vesile ile bu turnuvayı Ünye’ye kazandıran herkese teşekkür ediyorum. Sokaklardan kurtardığımız her bir genç bizler için çok kıymetlidir. Şampiyonluklar gelip geçici ama bizler için evlatlarımız çok önemli. Bugün bu turnuvada spor açısından altyapının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Tavlı, “Tüm Gayretimiz Gençlerimizin Daha İyi Bir Geleceğe Sahip Olması”

Turnuva finalinde bir konuşma yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “ Geçmişi çok eski olan Ünye Kum Futbol Turnuvamıza katılan tüm spor kulüplerimizi öncelikle tebrik ediyorum. Bizler sizlerin geleceğe en iyi şekilde hazırlanması için çalışıyoruz. Sportif faaliyetler de dâhil olmak üzere her türlü konuda destekçiniz olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Sportif faaliyetler çerçevesinde amatör spor kulüplerimizin çok daha rahat bir ortamda çalışmalarını yürütebilmesi için Ünye Belediyesi Binicilik ve Sosyal tesislerimizin bulunduğu alanda sizler için soyunma ve duş imkânlarının da bulunduğu bir binanın inşasına devam ediyoruz ve çok kısa zamanda tamamlanarak hizmetine girmiş olacak. Bu turnuvanın gelecek yıllarda çok daha geniş katılımla devam etmesini, Ordumuzun 19 ilçesinin ve bölgemizde faaliyet gösteren tüm spor kulüplerinin de mücadele ettiği bir organizasyon olmasını diliyorum.” Dedi.

Turnuvanın finalinde şampiyon olan Fatsa Anadolu Spor ‘un kupasını ve madalyalarını Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, İkinci olan Ünye Gençlerbirliği Spor ‘un kupasını ve madalyalarını AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Üçüncü olan Fatsa Yalıköy Spor Kulübü’nün Kupasını ve madalyalarını Ünye İlçe Spor Müdürü Aydın Kuyumcu ve En Centilmen Spor Kulübü olan Ünye Fevzi Çakmak Spor Kulübünün kupasını ve madalyalarını ise Ordu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Kır verdiler.




Anahtar Kelimeler : KUM, FUTBOL, TURNUVASI, SONA, ERDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler